I det fynske folks tjeneste

Verdensmester i grillet banan

Fyn har fået en verdensmester i grillet banan! Thomas Pasfall fra Munkebo Kro var nemlig med på det danske kokkelandshold, der deltog ved VM i grillretter på Jamaica.

-

Fyn har fået en verdensmester i grillet banan! Thomas Pasfall fra Munkebo Kro var nemlig med på det danske kokkelandshold, der deltog ved VM i grillretter på Jamaica.

I de øvrige grillretter gik det ikke så godt for holdet, men da den stod på grill-desserter tog de mesterskabet.

Opskriften på den grillede VM-banan kommer her, men bør nok læses to gange...

  1. En banan perforeres på langs med vaniliestang og grilles mørk.
  2. Herefter afrives en enkel bananskræl.
  3. I sprækken strøes en-to spsk. rørsukker og et par stænk brun rom, der flamberes ved brug af gasflamme til sukkeret er karamelliseret.
  4. Papaja, mango og honningmelon udstikkes med rundjern, og stykkerne stables til små tårne ved siden af bananen på tallerkenen, mens overskydende frugt køres op med stavblender sammen med appelsinjuice og knust is.
  5. Frugtmosen/saften serveres i portvinsglas ved siden af. Her kan en tørret vaniliestang udboret med grillspyd evt. bruges som sugerør.

Velbekomme! - og husk nu, at kokkene bag denne opskrift er verdens bedste.

Ved du noget? Så send os et tip