Vestas afviser erstatningskrav fra Ærø

827.000 kroner - så meget opgør Ærøskøbing Kommune skaderne til, da vindmøllefirmaet Vestas fragtede store vindmøller til Risemark Strand. Vestas, der i mod, vil ikke betale mere end 124.000 kroner.

-

827.000 kroner - så meget opgør Ærøskøbing Kommune skaderne til, da vindmøllefirmaet Vestas fragtede store vindmøller til Risemark Strand. Vestas, der i mod, mener beløbet kun er 124.000 kroner, skriver Fyns Amts Avis onsdag.

Krav mod Vestas
Og så vil Vestas endda kun betale en del af de 124.000, mens Ærøskøbing Kommune mener at hele regningen på 827.000 skal betales af vindmøllefabrikken.

Beton, ikke vindmøller
Uenigheden om regningens størrelse betyder nu, at Ærøskøbing Kommune har bedt advokat Jørgen Jørgensen om hjælp. Vestas holder dog fast i, at en stor del af de påståede skader ikke opstået i forbindelse med mølletransporterne, men i forbindelse med flytningen af betonelementer foretaget af et betonfirma.

Har slet ikke brugt de veje
Det betyder, at Vestas ikke er ansvarlig jævnfør den transporttilladelse, som kommunen gav Vestas. Betonelementerne blev nemlig flyttet før den aftale blev truffet. Faktisk har Vestas slet ikke brugt de veje, som kommunen nu vil have Vestas til at betale for.

Tog billeder før transporten
Vestas ser ud til at have en god sag. Forud for transporterne tog Vestas nemlig billeder af vejene i forbindelse med en analyse af transportmulighederne. Og ifølge Vestas viser billederne at store dele af vejene i forvejen var i generel dårlig stand og var repareret flere steder.

Ærøskøbing Kommunes tekniske udvalg mødes på et ekstraordinært møde onsdag klokken 17 for, at behandle sagen.

 

 

Oversigt

    Oversigt