I det fynske folks tjeneste

Vestas udvikler havmølleprojekt på Lindø

Vestas skyder projekt om udvikling af en helt ny type af fundamenter til havvindmøller i gang på Lindøværftet ved Odense.

04:56

Vestas skyder projekt om udvikling af en helt ny type af fundamenter til havvindmøller i gang på Lindøværftet ved Odense.

1 af 2

Vestas, verdens største producent af vindmøller, skyder nu det første storstilede udviklingsprojekt i gang på det lukningsdømte Lindøværftet uden for Odense, skriver dagbladet Børsen.

Med en samlet budgetramme på mindst 80 millioner kroner. Halvdelen er bevilget af Højteknologifonden, resten kommer fra universiteter og virksomheder, skal Lindoe Offshore Renewable Center, LORC, udvikle helt nye fundamenter til havvindmøller.

Projektet er det første på Lindø-værftet, og formanden for LORC, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, er begejstret.

- Det er en meget, meget god dag. Det her er meget afgørende projekt, som skal være med til at bevare Danmarks førerposition på havvindmøller, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Han vurderer, at Lindø om tre år kan beskæftige op til 1100 medarbejdere inden for vindkraft.

- Fundamenter til havvindmøller koster i dag op til 40-50 procent af totalomkostningerne. Kan de nedbringes, vil det have stor betydning for industrien, og derfor er der basis for et gennembrud med dette projekt, siger Poul Nyrup Rasmussen.