I det fynske folks tjeneste

Vestfynsk motorvej færdig et halvt år før tiden

Allerede til efteråret vil den vestfynske motorvej stå klar med seks spor. Anlægsarbejdet er gået så godt, at strækningen kan genåbnes et halvt år før planlagt.

Da udvidelsen af motorvejen gik i gang i marts i år, lød meldingen, at bilisterne skulle indstille sig på at der ville være vejarbejde og kun et spor i hver retning i to år.

Men i følge Vejdirektoratet har en stram projektstyring og en effektiv arbejdsform gjort, at arbejdet allerede vil være afsluttet i efteråret 2014.

- Vejdirektoratet og entreprenørerne har i et samarbejde tilrettelagt arbejdet således, at vi allerede nu kan sige, at vi åbner for trafik i seks spor i efteråret 2014. Det nye tilslutningsanlæg ved Aulby åbner samtidig. Det er vi meget tilfredse med. På den måde får alle trafikanter gavn af vejen tidligere, siger projektleder Mike Boesen fra Vejdirektoratet.

I torsdag blev blev tre spor i retning mod Sjælland midlertidigt åbnet, da vejarbejdet ligger stille i vintermånederne. Men til marts begynder arbejdet for fuld tryk igen, og de seks nye motorvejsspor kan tages i brug til efteråret.

- Med udbygningen af motorvejens sydside i november kan juletrafikken køre på E20 på Fyn uden at skulle belastes for meget af det omfattende anlægsarbejde. Men på den lange bane er det selvfølgelig endnu vigtigere, at den færdige vejudvidelse står klar allerede til næste år, siger transportminister Pia Olsen Dyhr(SF).