Vestre Landsret: Byrådsmedlemmer i Nyborg vidner i Facebook-sag

Viceborgmester Vibeke Ejlertsen og Sonja Marie Jensen (S) håber på dom i sag, hvor nordjyde truede med at brænde byrådsmedlemmers huse af.

Byrådsmedlem Sonja Marie Jensen (S) i Nyborg glæder sig over dommen mod bestyrelsesmedlem Finn Hou Kastrupsen fra Dansk Folkeparti.

Han blev i dag i retten i Svendborg idømt 14 dages betinget fængsel for at have skrevet på Facebook "brænd lortet ned" om to asylpavilloner i Greve.

Han besluttede sig samtidig for at melde sig ud af Dansk Folkeparti.

Sonja Marie Jensen håber på baggrund af dommen, at en lignende sag, hvor en mand fra Løgstør på byrådsmedlem Carsten Kudsks Facebook-profil opfordrede til at "brænde byrådsmedlemmernes huse ned" nu vil føre til domsfældelse.

I byretten i Aalborg tidligere på måneden kunne den 54-årige mand fra Løgstør godt nok erkende, at han havde skrevet ordene, men han oplyste også, at han ikke havde haft til hensigt at opfordre til rent faktisk at sætte ild til andre folks huse.

På den baggrund frifandt retten i Aalborg ham for at opfordre til forbrydelser.

Men anklagemyndigheden har nu anket sagen til Vestre Landsret med krav om skærpelse.

Sagen kommer for tirsdag den 29. november, og både Sonja Marie Jensen, der meldte sagen til politiet, og viceborgmester i Nyborg, Vibeke Ejlertsen (S), er indkaldt som vidner. 

Oversigt

    Oversigt