I det fynske folks tjeneste

Veteraner i krig med spaden

02:03
02:30

1 af 3

Veteraner er psykisk skadede og har brug for hjælp. Sådan lyder fordommene hos mange arbejdsgivere. Derfor har en fynsk veteran nu startet sit eget havefirma for veteraner.

Tre havefolk i fuld soldateruniform har travlt med at ordne haver i Odense. Men havefolkene er ikke gået i krig igen, de er på arbejde for firmaet Havekompagniet.

- Jeg har startet virksomheden for at skabe reelle ustøttede arbejdspladser til veteraner fra forsvaret, siger Claus Stenberg.

Havekompagniet ansætter kun medarbejdere, der har en fortid som udsendt fra forsvaret.

- Det er fordi, at veteraner har de præcis de kompetencer vi har brug for. De har lært ansvarsfølelse og punktlighed. De møder altid til tiden og kan arbejde ud fra en plan, siger Claus Stenberg.

Men trods disse dyder har mange tidligere udsendte svært ved at få plads på arbejdsmarkedet. Mange arbejdsgivere har et billede af at veteraner har ar på sjælen eller psykiske skavanker.

- Sådan går det for nogle, men langt fra for alle. De fleste veteraner har mere brug for et fast ustøttet job med fast indtægt end tid hos en psykolog, siger Claus Stenberg.

Lige nu har Havekompagniet tre ansatte, men opgaverne vælter ind, og chefen vil gerne ansætte flere veteraner.

Se havekompagniets hjemmeside

Ved du noget? Så send os et tip