Vi er tilfredse patienter

Patienterne i Region Syddanmark bliver mere og mere tilfredse med deres behandling på sygehusene.

Region Syddanmark måler hvert år patienttilfredsheden, og tallene for 2012 viser 94 procent af de indlagte patienter er tilfredse med sygehuset, mens 97 procent af de ambulante patienter er tilfredse.

Tilfredsheden er steget inden for alle områder, men dog ikke så markant som de forrige år.

- Personalet har som altid gjort et rigtig godt stykke arbejde, men jeg håber, at vi i 2013 kan få endnu flere patienter, der er meget tilfredse, så vi kan rykke vores samlede tilfredshed. Vi er gode, men vi mangler lige dét ekstra, der får patienterne til vurdere vores service som værende helt i top, siger regionsrådsformand Carl Holst(V).

Undersøgelsen viser, at der er enkelte steder, hvor sygehusene i Region Syddanmark har behov for at stramme op. Ifølge undersøgelsen er af 88 procent af de indlagte patienter trygge, når de forlader sygehuset.

- Vi arbejder hen imod et sundhedsvæsen, hvor patienterne skal være kortere tid på sygehuset og i stedet komme sig i deres eget hjem. Alt peger på, at det er den rigtige vej at gå, men det kræver, at vi kan klæde patienterne på med viden, så de kan klare sig selv - og ikke mindst, at de føler, de kan klare sig selv, siger Carl Holst.

I alt har 8.683 indlagte patienter svaret på undersøgelsen, mens 25.528 ambulante patienter har givet deres mening til kende.

Oversigt

    Oversigt