Vi fjerner ikke kommunens ukrudt

To husejere er kommet på kant med Odense Kommune, fordi de ikke vil fjerne ukrudt på den ene side af deres huse. Kommunen truer med at gøre det selv og sende regningen til husejerne.

Jess Petersen og Egon Hjort vil ikke fjerne det ukrudt, der grænser op til deres huse på A.P. Rasmussens Allé i Paarup.

- Det er kommunens, hele grunden der, og jeg er ikke kommunalt ansat, siger Jess Petersen.

- Det gør jeg ikke, fordi det er kommunens og det er kommunens jord, siger nabo Egon Hjort.

Ifølge de to naboer ejer kommunen en stribe jord mellem deres huse og fællesvejen. Derfor er det ikke deres ansvar at holde jordstriben og fortorvet rent.

- vi havde hegnssynet på, og de gav os ret, men her mødte kommunen ikke op, fordi kommunen har haft en arrogant holdning hele vejen igennem forløbet, fortæller Egon Hjort.

Men det er kommunen lodret uenig i.

- De grundejere, der støder op til en privat fællesvej, de skal sørge for at vejen er farbar og dermed også renholdt. Det vil sige, at der må ikke stikke grene ind over, og der må ikke være sådan, at man ikke kan gå på fortorvet, siger kontorchef hos Myndighed og Vejdrift i Odense Kommune Søren Ravn-Nielsen og fortsætter:

- Den lille stribe jord, de hentyder til, det er også en del af den private fællesvej, så derfor gælder de samme regler selvfølgelig.

Ukrudtet bliver fjernet på fredag. Hvis ikke ejerne selv gør det, gør kommunen, men så sender den regningen videre til Jess Petersen og Egon Hjort.

Men de vil ikke betale, så kommer der en regning fra kommunen, kommer der en retsag bagefter, siger de to grundejere fra Paarup.

Oversigt

    Oversigt