Vi køber flest julegaver

Fynboerne kan se frem til mange julegaver under træet i år. En ny undersøgelse viser, at vi på Fyn og i Syddanmark er de mest gavmilde i landet, når det gælder julegaver.

Der er kommet godt gang i julehandelen rundt på Fyn, som her i Middelfart lørdag ved middagstid. Og trods krise så bliver der købt godt ind.

- Jeg synes, det er kommet lidt senere igang i år, men måske er det fordi vi havde første søndag i advent sidste søndag. Det satte skub i det, så den forløbne uge har været rigtig fin. For en uge siden, havde du spurgt mig der, havde jeg været lidt nervøs, men nu tror jeg på det igen, siger Gitte Hein, der er indehaver af forretningen Esmeralda i Middelfart.

Og det er ikke kun de bløde pakker der er salg i - også de søde varer går som varmt brød.

- Krisen er stadig i fuld gang, men vi kan godt mærke, at vi har den samme omsætning som vi plejer at have, siger Rikke Kring fra Kring Chokolade.

Samme gavebudget

Selv med finasnskrisen ligger gavebudgeterne på niveau med sidste år.

Den fornemmelse har Gitte Hein også.

- Folk bruger det samme som sidste år, som de sidste par år faktisk. Man har faste budgetter til venner og familie, siger hun.

Og det bliver bekræftet af en ny undersøgelse, Jyllands-Posten offentliggør lørdag.

Undersøgelsen viser, at fynboer og syddanskere i år hver vil give julegaver for 3260 kroner. Det er kun 100 kroner mindre end sidste år.

Undersøgelsen viser også, at Fynboer og Syddanskere er dem, der giver mest i hele landet.

Indbygerne i hovedstadsområdet giver i år gaver for 2730 kroner - altså godt 500 kroner mindre end fynboerne.

- Jeg tror, vi er utrolig loyale, og vi kan godt lide glæde hinanden, og det gør vi ved at give hinanden julegaver, siger Gitte Hein.

Og søde sager skal der også til.

- Det er stadigvæk værtindegaver og mandelgaver, men også julekonfekten, hvis man ikke lige har tid til at lave den selv, siger Rikke Kring.

Oversigt

    Oversigt