Vi snyder hinanden i nethandler

Hvad der lignede et røverkøb på nettet, ender for et stigende antal danskere med at blive et frustrerende tab på grund af snyd.

Det skriver Politiken lørdag.

For en måned siden skete det for den 24-årige studerende Daniel Feddersen. En bruger af Den Blå Avis' hjemmeside, dba.dk, knaldtilbød ham et næsten nyt digitalkamera. Daniel Feddersen overførte 3.800 kroner til manden, men apparatet kom aldrig, og en måneds SU er nu tabt.

- Manden havde en række specifikationer om kameraet og sagde, at jeg kunne få pengene igen, hvis jeg fortrød handlen. Men det viste sig at være løgn og snyd, og jeg var rasende i flere dage. I dag er jeg mistænksom over for alle, jeg skal handle med på nettet, siger Daniel Feddersen til Politiken.

Han er ét ansigt i vrimlen af danskere, der hver uge bliver snydt af andre private handlende på markedspladser som dba.dk, QXL og Gul&Gratis. Politiet kan ikke sætte tal på omfanget af bedrageriet, da anmeldelserne bliver behandlet på de lokale politistationer. Men forbrugere bliver stadig oftere fuppet på nettet:

- Vi bliver i en vis grad oversvømmet af denne type anmeldelser om bedrageri, siger Gunnar Andersen, vicepolitikommissær i Fyns Politis afdeling for økonomisk og it-kriminalitet.

- Flere og flere handler på nettet, og så følger denne type kriminalitet med, siger han til Politiken.

Flere politikredse bekræfter tendensen. Synderne er typisk småkriminelle eller misbrugere, der har fundet en ny og hurtig måde at skaffe penge på, lyder det.

Oversigt

    Oversigt