Vi styrer for vildt

18 fynske skoler deltager i denne uge i kampagnen \"Vi styrer for vildt\", der sætter fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne. Det er Fyns Amt, der sammen med de ni fynske kommuner Vissenbjerg, Aarup, Nyborg, Ringe, Ryslinge, Egebjerg, Middelfart, Svendborg og Ejby forsøger at påvirke forældrene til at køre mere sikkert på skolevejene.

-

18 fynske skoler deltager i denne uge i kampagnen \"Vi styrer for vildt\", der sætter fokus på trafiksikkerheden omkring skolerne.

Det er Fyns Amt, der sammen med de ni fynske kommuner Vissenbjerg, Aarup, Nyborg, Ringe, Ryslinge, Egebjerg, Middelfart, Svendborg og Ejby forsøger at påvirke forældrene til at køre mere sikkert på skolevejene.

Selvforstærkende problem
Der opstår ved de fleste skoler store trafikale problemer hver morgen, fordi forældrene i stigende grad kører deres børn i skole.
Jo flere der bliver kørt i skole, jo færre forældre tør lade deres børn gå og cykle.
Problemet er altså selvforstærkende.

Eleverne skal derfor lave forskellige aktiviteter i løbet af kampagneugen for at ændre forældrenes færdselsvaner.

Kaos om morgenen
På Stenstrup Skole kender leder af skolepatruljen Ulla Duerlund også til farlige situationer, når forældrene til de små elever kører børnene i skole de sidste ti minutter før skolestart om morgenen.

Skolen vælger dog at bruge kampagnen på at fokusere på børnenes færden i trafikken, fremfor at banke forældrene oven i hovedet med gode råd.

På torsdag og fredag tager lærerne derfor 0.-4. klasse med ud i trafikken, hvor de skal lære at være mere opmærksomme.

Oversigt

    Oversigt