Vi vil ikke have atomdepot i Kerteminde Kommune

Så direkte udtaler Aktionsgruppen mod Atomaffald sig forud forud for borgermødet på onsdag

Byrådet i Kerteminde Kommune arbejder sammen med Aktionsgruppen mod Atomaffald, for at stoppe regeringens planer om at udpege Kertinge Mark som egnet til atomdepot.

Kerteminde Kommune ønsker ikke, at der skal ligge et slutdepot for atomaffald på Kertinge Mark.

I en pressemeddelse nævner aktionsgruppen fem punkter, som den frygter kan blive konsekvensen af et atomdepot i kommunen:

1. At fødevaresikkerhed og eksport af fynske fødevarer forbindes med atomaffald og stråling fremfor sundhed. Det vil betyde uoprettelig tab af job og omsætning.

2. At turisterne bliver væk, fordi de er bange for atomaffald. Det kan give tab af investeringer og tab af fremtidige indtægter.

3. At der sker en katastrofal ulykke med radioaktivt udslip på grund af menneskelige fejl i atomdepotet, klimaforandringer, oversvømmelser, eller ved fejl i overvågning og beredskab. Vi kan ikke tillade os at udsætte borgernes helbred og drikkevandet for risiko for stråling.

4. At vi bliver et internationalt terrormål, og at transport med radioaktivt materiale giver demonstrationer og uroligheder. Det vil ødelægge omdømmet som et trygt og sikkert sted, der tiltrækker national og international turisme.

5. At eksistensgrundlaget for landsbyerne i området bliver truet med et atomdepot som nabo, fordi huse i området ikke kan sælges, og tilflytning til landsbyerne stopper. Det vil medføre øde landsbyer med slum og manglende liv.

Der er borgermøde onsdag den 7. maj klokken 18-21 på Nymarkskolen i Kerteminde.

Oversigt

    Oversigt