Viceborgmester mail-hacket

SF-politikeren Torben Andersen fra Kerteminde har fået stjålet kontanter, pas og kreditkort. I hvertfald hvis man skal tro en mail, der er kommet rundt i hans navn.

"Jeg tog en tur til Manchester Storbritannien Syd og havde min taske stjålet med indeholdende mit pas, kontanter og kreditkort fra mig."

Sådan starter den mail som hackere på lidt forkølet dansk har sendt rundt fra Torben Andersens Gmail-konto.

Mangler ikke penge

Men Kertemindes byrådspolitiker og viceborgmester Torben Andersen har penge på lommen - og er slet ikke i Manchester men på vej til København.

- Mailen er falsk. Jeg har aldrig været i Manchester og jeg mangler ikke penge til en billet hjem, skriver han fra sin nye mailadresse.

Som mange andre danskere har han altså været udsat for hackere, der forsøger at snyde sig til penge.

- Kontoen er ude af min kontrol, skriver han - og undskylder ulejligheden.

Sådan skrev hackerne

Jeg tog en tur til Manchester Storbritannien Syd og havde min taske stjålet med indeholdende mit pas, kontanter og kreditkort fra mig. Ambassaden er indforstået og villig til at hjælpe ved at lade mig flyve uden mit pas, men jeg mangler at betale for en billet samt bosætte hotelregninger. Derfor kontaktede jeg min bank angående et nyt kreditkort som uden det er jeg desværre forhindret i at få adgang til midler. Men der vil går 5 arbejdsdage inden jeg får adgang til midler på min konto fra Storbritannien. Jeg har derfor brug for dig til at låne mig penge til at sortere mig ud af denne knibe, og beløbet bliver betalt tilbage så snart jeg vender tilbage fra Storbritannien.

Jeg afventer dit svar...

Oversigt

    Oversigt