I det fynske folks tjeneste

Viden om skibe i nyt selskab

Lindø-værftet lukker, men den fynske viden og erfaring om skibsbygning er stadig penge værd. Derfor vil et nyt selskab vil sælge rådgivning til udenlandske skibsværfter.

01:56

1 af 2

Selskabet Valcon forventer, at ansætte omkring 25 tidligere medarbejder fra Lindøværftet i løbet af de næste 12 måneder. Deres viden skal tilbydes til nye skibsværfter i Asien, Sydamerika og måske Afrika.

Den nye vidensbaserede virksomhed bygger på det faktum, at det ikke længere er rentabelt at dirve skibsværfter i Danmark, men at vi har årtiers erfaringer med denne industri.

- Jeg synes, at det var synd, at alt den know-how der sidder på de mange ansatte i mange år skulle gå tabt. Jeg har leget med tanken siden lukningen blev meldt ud sidste efterår, og jeg er helt sikker på at vi vil kunne drive en god forretning på det her område, siger Jytte Jyrkunewski, der er skibsspecialist og maskiningeniør.

Den nye virksomhed har indgået en samarbejdsaftale med Odense Stålskibsværft. Den nye virksomheds ledelse og øvrige medarbejdere vil bl.a. bestå af tidligere ansatte fra Odense Stålskibsværft og ansatte, som fremover fratræder værftet.