Videncenter på Lindø giver ikke job til alle

Planerne om et videncenter for vedvarende energi på Lindøværftet rummer store muligheder. Det mener en professor på Syddansk Universitet. Men centeret kan ikke umiddelbart erstatte de mange tabte arbejdspladser.

Onsdag blev planer om et videncenter for produktion af vedvarende energi til havs på Lindø-værftet fremlagt med støtte fra nogle af dansk erhvervslivs store.

Det kan blive et stort løft for Fyn og Danmark. Men det bliver næppe umiddelbart en erstatning for værftet med hensyn til de medarbejdere, der står til at miste jobbet i 2012.

- Nu må det jo vise sig hvor mange af de aktører, der ved med til mødet onsdag, der reelt vil placere produktion på Lindø, siger Per Michael Johansen, dekan og professor ved Det Tekniske Fakultet, SDU.

Det kan forventes, at der bliver skabt en del videnarbejdspladser, men spørgsmålet er. hvor den produktion, der kommer ud af forskningen bliver placeret.

- Vindmølleindustrien konkurrerer på det globale marked, og vindmølle industrien vi placere produktionen, hvor det er billigst, siger Per Michael Johansen, dekan og professor ved Det Tekniske Fakultet, SDU.

Med tiden kan der dog også blive tale om, at Lindø får egentlig ny industriproduktion.

Oversigt

    Oversigt