Videnscenter for cancer på Fyn

Fyn bliver hjemsted for et videnscenter for kræft og for at udvikle et nationalt videnscenter indenfor rehabilitering og palliativ behandling af kræftpatienter.

Sundhedsudvalget i Region Syddanmark har sagt ja til at overtage Rehabiliteringscenter Dallund nær Odense, der er organiseret under Kræftens Bekæmpelse.

Fremover skal centeret udvikles og blive et nationalt videnscenter i kampen mod sygdommen, der rammer hver tredje dansker og koster 15.000 liv om året.

- Videnscenteret for kræftrehabilitation på Fyn bliver en vigtig brik i Danmarks bestræbelser på at forstå sygdommen bedre. Derudover kan vi udvikle bedre behandling og forhåbentligt hjælpe de mennesker, der overlever sygdommen, videre, samtidig med, at vi bedre kan hjælpe de uhelbredeligt syge til en god sidste tid, siger formanden for sundhedsudvalget, Poul Erik Svendsen(S).

Millioner afsat på finansloven

Det nationale videnscenter er en del af Kræftplan III, som den forrige regering sammen med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne vedtog i 2010, og der er fra 2012 afsat 19 millioner kroner på finansloven til driften af det nye videnscenter.

Rehabiliteringscenter Dallund har indtil nu fungeret som et rehabiliteringstilbud, hvor kræftpatienter kunne få et kort ophold og blive klædt på til livet efter sygdommen, men med den nye profil vil centeret på sigt ændre fokus i retning af en øget grad af forskning. Det betyder, at patienterne bliver visiteret, så centeret får de mest relevante patientforløb.

- Dallund har været et godt sted for mange kræftpatienter, hvor de har haft mulighed for at få hjælp. Nu kan centeret komme til at spille en anden og mere central rolle i arbejdet med at udvikle nye og bedre tilbud inden for rehabilitering og palliativ behandling - det er en cadeau til det arbejde, der er foregået på stedet igennem de sidste år, siger sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen.

Oversigt

    Oversigt