Video af skyderi: Fængselsbetjent forsøgte at flygte

Som retsmødet om bandemedlemmers skyderi skrider frem, bliver flere beviser fremlagt i Retten i Svendborg.

To bandemedlemmer, angiveligt tilhørende grupperingen Black Army, sidder mandag i Retten i Svendborg tiltalt for et groft overfald på en fængselsbetjent.

Offeret blev 12. juli skudt to gange i benet foran Nyborg Fængsel, da han var på vej på arbejde.

Anklager i sagen, Kirsten Flummer, fremviser mandag i retten flere videoovervågninger som bevismaterialer - blandt andet fra fængslets kameraer, der har fanget det blodige overfald.

Videoovervågningen fra gerningstidspunktet viser fængselsbetjenten komme gående med hovedet begravet i sin telefon.

Kort efter ankommer en Opel Astra i høj fart. To mænd springer ud af køretøjet, mens én af dem spæner mod den intetanende betjent.

Da fængselsbetjenten får øje på gerningsmanden, forsøger han først at flygte, men lægger sig ned på asfalten i forsvarsposition med ansigtet nedad.

Gerningsmanden affyrer to skud mod offeret, hvorefter han skynder sig tilbage til den holdende bil, der kort efter forsvinder ud af billedet.

Ifølge anklagemyndigheden er det den yngre af de to tiltalte, en 21-årig mand, der står bag skudepisoden, mens den 35-årige tiltalte har styret overfaldet fra kulissen.

Ud over videoovervågningen har anklagemyndigheden sikret dna-spor fra et sæt handsker, hvor der ligeledes er blevet fundet krudtpartikler.

Anklagemyndighedens teknikere vurderer, at dna'et tilhører den 21-årige.

Handskerne blev fundet i en afbrændt Opel Astra, som ifølge anklagemyndigheden stemmer overens med flugtbilen fra gerningsstedet.

En lignende bil er ligeledes blevet stjålet dagen forinden.

Mændene nægter sig begge skyldige i skyderiet.

Den 35-årig mand erkender dog at have beordret tyveriet af en Opel Astra. Han er tidligere blevet omtalt som præsident for banden Black Army.

Oversigt

    Oversigt