Video fra morgensamling på skole i Assens

Sagen fra Strandmølleskolen, hvor skolens leder under en morgensamling afklædte to drenge, blev optaget på video af en tilskuer i salen.

Det står i skolens bestyrelses redegørelse om sagen til Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet, som DR Fyn har set.

I redegørelsen har bestyrelsen i detaljer beskrevet videoens indhold.

Af optagelsen fremgår det blandt andet, at der var en saks med på scenen - et punkt som der ellers har været debat om, da skolelederen også sagde, at han ville klippe drengenes tissemænd af.

De to drenge blev bedt om at tage tøjet af, mens de var iført sorte plastikposer. Skolelederen stak i den forbindelse saksen ned i poserne og lod, som om han klippede. Derefter sagde han til forsamlingen, at han havde klippet tissemændene af drengene.

Af redegørelsen fremgår det desuden, at de to drenge efterfølgende fik trukket poserne af, hvorefter de befandt sig på scenen kun iført boxershorts. Det tog henholdsvis 14 og 19 sekunder, før drengene har fået trukket bukserne op, og yderligere 40 sekunder før de havde deres trøjer på igen.

Derefter sagde skolelederen til salen, at elever skulle tage alt tøjet af, hvis de ikke havde nissehue på dagen efter.

Underholdningen ved morgensamlingen varede i alt 31 minutter, hvor skolelederen desuden underholdt elever, lærere og forældre ved at iklæde sig to parykker og spille forskellige roller.

Skolelederen er efter DR Fyns beskrivelse af sagen blevet politianmeldt af Børns Vilkår og af en forælder på skolen.

Assens Politi arbejder stadig på at afklare, om de to politianmeldelser kan føre til en tiltale af skolelederen. Skolen har afleveret videoen af morgensamlingen til politiet.

Ifølge Assens Politi mangler de at afhøre to personer om episoden.

Efter afhøringerne skal sagen vurderes af en jurist, inden det afgøres, om der er grundlag for en straffesag. Den beslutning forventer politiet vil blive taget sidst i næste uge.

2. januar modtog skolelederen en skriftlig advarsel fra bestyrelsen.

Oversigt

    Oversigt