I det fynske folks tjeneste

Video: Homostøtte koster indvandrerstemmer

01:51

Mehmet Necef fortæller, at homofobi er udbredt i indvandrermiljøer.

1 af 2

- Hvis man skal have stemmer fra indvandrerbaglandet, må man være direkte negativ eller i det mindste have uld i mund angående homoseksualitet, siger Mehmet Necef, lektor, Mellemøststudier ved Syddansk Universitet.

Den fynske lektor mener, at den kritiske eller uklare holdning til homoseksuelle er en nødvendighed, hvis kandidaterne skal gøre sig håb om at hente stemmer i indvandrerkredse.

- Der er udbredt homofobi eller negative holdninger til åben homoseksualitet i indvandrermiljøet, siger Mehmet Necef.

Voldsom debat i Odense

Mehmet Necefs udmeldinger kommer efter Tim Vermund, socialdemokratisk byrådsmedlem i Odense, sidst i august stillede et forslag om, at odenseanske skolebørn skal undervises i homo-, trans- og biseksualitet.

Forslaget har skabt voldsom debat, hvor især de to indvandrerpolitikere Dahir Jama Roobleh og Mohammed Mansour har været kritiske.

- Det er et rigtigt dårligt forslag. Vi muslimer er imod homoseksualitet. Vi skal ikke snakke om det. Det er væmmeligt, lød det fra Mansour, løsgænger i Odenses byråd, da forslaget blev stillet.

Dahir Jama Robleeh, kandidat for Enhedslisten i Odense, har på sin facebookside sammenlignet homoseksuelle med kameler og hunde.

Selvom Dahir Jama Roobleh føler sig misforstået, ser sagen ud til at koste ham pladsen på Enhedslistens liste til kommunalvalget i november.

Partierne skal være mere opmærksomme

Mehmet Necef mener at partierne bør gøre mere for at sikre, at indvandrerkandidater er enige i partiernes holdninger.

- Hvis disse Mustafa'er og Ahmed'er kommer i folketinget kan de jo nedstemme en bestemt lov og i byrådet kan de være med til at bestemme, om man skal større en bøsseorganisation i Odense, slutter Mehmet Necef.

Se programmet Debat med Buch torsdag aften, hvor vi spørger, om de danske partier giver for lidt eller for meget plads til religiøse særstandpunkter hos deres kandidater.

Ved du noget? Så send os et tip