Video skal sikre ro ved hellested

Videoovervågning, besøg af gademedarbejdere og flere politikontroller skal sikre ro ved nyt hellested for udsatte og misbrugere i Odense.

Flere erhvervsdrivende i Nørregade har fået nok, efter at Odense Kommune midlertidigt har flyttet et hellested for udsatte og misbrugere fra Borgerservice ved Skulkenborg til et hjørne ved Skt Hans Kirke på Nørregade.

Er større vejarbejde i forbindelse med Thomas B Thriges Gade-projektet betyder, at det oprindelige hellested er lukket frem til foråret næste år.

Sommeren igennem har det nye hellested tiltrukket et større antal udsatte og misbrugere i en grad, der får de handlende til at frygte for deres omsætning.

I et åbent brev til Odenses borgmester Anker Boye skriver de blandt andet:

- Vi er helt lamslået hernede i Nørregade, og det gælder både beboere, turister samt forretningsdrivende, ja alle vores borgere. At man kan finde på at lægge "pusherstreet" op og ned ad Skt. Hans Kirken, som er en af vores helt store turistattraktioner, skriver Kim Kristensen, der ejer tøjforretningen Tre Trin Ned i Nørregade i Odense.

De erhvervsdrivende i Nørregade har nu meldt Skt Hans Kirke til politiet med den begrundelse, at der foregår ulovligheder på kirkens grund.

Tager politianmeldelse med sindro

Formanden for menighedsrådet ved Skt Hans Kirke tager politianmeldelsen med sindsro.

- Det er kirkens opgave at rumme alle - også de mest udstødte i samfundet. Derfor sagde vi ja til at hellestedet kunne ligge på kirkens grund, siger formanden for menighedsrådet ved Skt Hans Kirke Svend Madsen.

Men omfanget af uro og det store antal brugere er kommet bag på menighedsrådsformanden.

- Problemerne er blevet væsentligt større, end vi havde regnet med. Vi må nu forsøge at minimere generne for beboere og erhvervsdrivende, siger Svend Madsen.

I løbet af de seneste uger har politi, menighedsråd, kirkens korshær og kommunen i fællesskab forsøgt at finde en løsning på problemet.

- En af løsninger kan blive, at der kommer videoovervågning op på pladsen. Det kan både virke præventivt, og være med til at dokumentere, hvad der foregår, siger social- og arbejdsmarkedsrådmand Steen Møller, Kons.

Men der er ingen planer om at flytte det midlertidige hellested til et andet sted.

- Jeg har forståelse for, at det har været en belastning for beboere og handlende i området, men i en stor by som Odense skal vi også have plads til de socialt udsatte, og jeg er sikker på, at vores fagfolk fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen vil få løst det her på den bedst mulige måde, siger Odenses borgmester Anker Boye, Soc.dem.

Følg debatten her

Oversigt

    Oversigt