I det fynske folks tjeneste

Vidne: Ægtepar blev dræbt i panik

Nye belastende vidneforklaringer øger mistanken til den drabstiltalte i dobbeltdrabssagen fra Tusindårsskoven.

Ifølge et vidne forsøgte 38-årige VS at sælge et kamera kort tid efter det dobbeltdrab, han er tiltalt for at have begået.

Ifølge et vidne forsøgte 38-årige VS at sælge et kamera kort tid efter det dobbeltdrab, han er tiltalt for at have begået.

Den ene af de dræbte, Bjarne Johansen, var en ivrig fotograf i fritiden.

- Han spurgte, om jeg ville købe et sort kamera med en rød dup på. Det lignede et gammeldags ét med linse på, sagde kvinden, der har været veninder med VS gennem 10-15 år.

Beskrivelsen stemmer overens med det kamera, Bjarne Johansen havde med sig den aften, hvor han sammen med sin kone, Heidi Nielsen, blev dræbt af adskillige skud. Kameraet er aldrig siden blevet fundet.

- Han fortalte mig, han havde gjort noget meget, meget dumt, og jeg ikke skulle regne med at se ham i lang tid, sagde kvinden.

Motivet til drabet er stadig ukendt, men ifølge en forklaring fra et helt centralt vidne, var drabene mere tilfældige end de var planlagte.

Det fortalte han i retten torsdag eftermiddag. Vidnet har tidligere siddet i arresten med VS' bror, MCM.

Det var under den afsoning, at MCM valgte at lukke op for sluserne og fortælle vidnet, hvad han vidste om VS' tilknytning til dobbeltmordet.

- Han havde gået og skudt tilfældigt op i luften en aften. Det havde ægteparret hørt, og de havde taget fat i hans skulder for at spørge, hvad han lavede. I panik havde han derefter skudt op og ned ad dem, forklarede vidnet.

Både VS og MCM var blevet ført ud af retssalen, mens vidnet afgav sin forklaring, af hensyn til hans sikkerhed.

Dobbeltdrabet blev begået, da ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen gik deres sædvanlige aftentur i den naturskønne Tusindårsskoven i Odense.

VS nægter sig skyldig. Han har endnu ikke udtalt sig i sagen, selv om forsvareren flere gange har lagt op til, at det skulle ske.

Der forventes at falde dom i sagen den 2. maj.