I det fynske folks tjeneste

Vikar får betinget dom for vold mod skoledrenge

Vold mod skoledrenge koster tidligere lærervikar fra Hunderupskolen 14 dages betinget fængsel

00:11

Billeder fra OUH af skaderne på den ene dreng efter episoden i december. Foto: Privatfoto

1 af 2

En tidligere lærervikar blev onsdag eftermiddag idømt 14 dages betinget fængsel for vold mod to elever i december sidste år på Hunderupskolen i Odense.

Han erkendte i retten at have trukket de to drenge af sted i håndleddene, men nægtede slag og kvælertag. Han fortalte i retten, at han ikke har fået nogen pædagogiske kurser eller vejledning i forbindelse med sit arbejde.

Dagen efter overfaldet var manden fortsat lærervikar på skolen. Først senere på dagen blev han fritaget fra tjeneste og indkaldt til en tjenstlig samtale.

00:20

Forsvarer: En halv sejr

Luk video

Hverken Hunderupskolen eller Børne- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune opfordrede forældrene til at dokumentere skaderne eller politianmelde sagen. Det gjorde den ene af drengene, 11-årige Noahs, forældre på eget initiativ.

Læs også Noah blev slæbt 30 meter i armen: Nu er vikar tiltalt for vold

Forældrene til Noah kritiserede Hunderupskolen for ikke at have kontaktet dem efter episoden, der fandt sted i december sidste år. Den eneste kontakt fra skolen var en mail via forældreintra.

- Jeg er rasende. Jeg synes simpelthen, at det er hovedrystende, lød det fra Charlotte Ruus på TV 2/FYN efter hændelsen.

00:09

Anklager: Man kan både være tilfreds og ikke tilfreds med dommen

Luk video

Skoleleder Helle Hjorth beklagede efterfølgende forløbet i sagen. I marts oplyste hun, at skolebestyrelsen på Hunderupskolen nu skulle drøfte, hvilke retningslinjer der eventuelt skal laves for at håndtere den slags sager fremover.