Vikarbureau er gået konkurs igen

Det fynske vikarbureau Job Power er gået konkurs for anden gang. Vikarbureauet havde 70 udenlandske vikarer ansat.

Det er blot 105 dage siden, at familien som står bag Job Power gik konkurs med et lignende vikarbureau. Den samme familie ledte det omstridte vikarbureau JSC Recruitment, som gik konkurs med de samme vikarer og de samme kunder.   

- Det er korrekt, at Job Power er gået konkurs. Jeg har fået oplysninger fra firmaet om, at alle funktionærer er afskediget. Og at vikarernes opgaver alle er udløbet, og at de ikke længere er ansat, siger kurator Nis Stemann Knudsen, advokat hos advokatfirmaet Kielberg til Nyhedsbrevet 3F.

Job Power opstod på ruinerne af JSC Recruitment, som ejeren Jesper Skouv lod gå konkurs d. 17. september 2008. I sin tid overtog JSC Recruitment aktiviteterne i et andet omstridt vikarbureau, JS-Consulting, som også var ejet og ledet af Jesper Skouv.

Vikarbureauerne benyttede sig specielt af udenlandsk arbejdskraft, og mange af disse er blevet snydt i stor stil. Vikarerne blev blandt andet snydt for løn, pension, feriepenge samt betaling for feriefridage og søn- og helligdage.

Firmaerne har måttet betale godt 366.000 kroner i over 20 faglige sager, som 3F har rejst på vegne af medlemmerne. Desuden har 3F har rettet et erstatningskrav på 350.000 kroner mod JSC Recruitment - inden familien lod selskabet gå konkurs

Oversigt

    Oversigt