Vikarbureau forbedrer forhold for polakker

Efter massiv kritik forbedrer vikarbureauet JS Consulting nu forholdene for deres polske ansatte. 38 polakker har fået for lav løn og betalt for meget i husleje, men det ændrer sig nu.

Dybt beklageligt

Polakkerne, der arbejder på gartneriet Egehøj Champignon på Nordfyn, får nu bedre forhold. JS Consulting har besluttet at ændre deres løn, husleje og tilbagebetale et fagforeningskontingent som polakkerne har indbetalt til firmaet.
 
- Det er jo dybt beklageligt, at det er sket, og vi ændrer forholdene med det samme, forklarer Jesper Skouv fra JS Consulting til TV 2/FYN

Det dobbelte i løn

Polakkernes husleje bliver sat ned fra 5.000 kroner til 2.000 kroner om måneden, og de bliver nu garanteret en nettoløn på 60 kroner per time, når alle omkostninger til skat, husleje, og transport er betalt, hvilket er over det dobbelte af, hvad de får nu.

- Det er det, de får i hånden, når alle omkostninger er betalt, siger Jesper Skouv, der forklarer de eksisterende dårlige forhold med, at der har været etableringsomkostninger, som er aftalt i Polen. Men det har hele tiden været meningenen, at forholdende skulle forbedres efter en periode.

- Hele sagen har været meget beklagelig, både for mig og for dem. Vi ønsker kun at give dem en god oplevelse og ordnede forhold, siger Jesper Skouv til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt