I det fynske folks tjeneste

Viking er ikke bare noget man leger - det er en livsstil

For andet år i træk holder modedesigneren Jim Lyngvild vikingemarked ved sit hjem Ravnsborg ved Faaborg. Markedet varer hele pinsen, og Jim Lyngvild anslår besøgstallet til at nå op på 10.000.

00:11

Video: Christina Vibe Jensen

På Jim Lyngvilds vikingemarked ved Ravnsborg kan man få en smagsprøve på livet for 1100 år siden. Foto: Christina Vibe Jensen

1 af 2

En skomager, en spindekone, en madbod og en spåkone. Markedspladsen ved Ravnsborg virker som om den er importeret direkte fra Vikingetiden.

- Det er ægte historiefortælling. Det vil vi rigtig gerne have i dag. Autencitet har enorm stor vigtighed. At man faktisk gør noget, oplever noget, der ikke bare er en eller anden tilfældig historie, siger Jim Lyngvild, der lægger grund til vikingemarkedet.

Viking er noget vi leger
Der er vikingemarked for andet år i træk på Lyngvilds Ravnsborg, hvor man blandt andet kan komme ind og se Lyngvilds private hjem, blive spået af en vølve og smage på vikingemad.

Men der er forskel på at være viking og være asatro. For skomager og smykkesælger Jes Lund-Jacobsen er både vikingetiden og asatroen en del af dagligdagen, men de to skal dog ikke forveksles. 

Jes Lund-Jacobsen er viking for sjov med asatroende for alvor. Foto: Christina Vibe Jensen

- Lad os nu lade være med at blande de to ting sammen. Viking det er noget, vi leger. Asatro er noget, vi tror. Og det er rigtigt, at i asatroen tror vi på de samme guder, som man troede på i vikingetiden, men så stopper ligheden faktisk der, siger Jes Lund-Jacobsen. 

Læs også Jim Lyngvild skaber vildt postyr med whiskyflaske

Hvis du har selv får lyst til en tur 1100 år tilbage i tiden, så kan du nå det i ved Ravnsborg mandag. Der er det sidste dag, vikingemarkedet er der.

Du kan også se en reportage fra vikingemarkedet på TV 2/FYN klokken 19.30. 

Der er mange, der lige skal have en selfie med Ravnsborgs Jim Lyngvild. Foto: Christina Vibe Jensen