Viktor åbner sit sår fyldt med koldbrand, men han er ligeglad

Femte klasse på Højby Skole er kommet på lyveskole: Her lærer de at fortælle en god røverhistorie, som ikke nødvendigvis behøver at være sand.

- Viktor åbner sit sår, for han kan mærke, det gør ondt. Så ser han, der er gået koldbrand i det, men det er han ligeglad med. Sådan lyder det fra en dreng fra femte klasse på Højby Skole. Han er i gang med at fortælle en historie, som ikke nødvendigt vis skal være sand, til gengæld skal den være god. Stakkels Viktor med koldbrand i sit sår er altså ren fiktion.

Eleverne skal lære ikke altid at lade sig holde tilbage af realiteternes snævre rammer, og derfor lader de fantasien flyve under lærer Hans Laurens kyndige løgnhalsevinger. 

- Det handler om, at vi allesammen godt kan lide en, der fortæller en god historie. Og egentlig vil de fleste tænke, at det er nok løgn, men hvis den er godt fortalt, så foretrækker vi at tro på den, fortæller Hans Laurens.

Og nej, det er naturligvis ikke tanken, at eleverne skal lære at snyde og bedrage deres medmennesker. De skal bare lære at digte en god fortælling, der kan få lytterne til at spidse ører.

Lyveskolen finder sted på Højby Bibliotek i denne uge og har tidligere været gennemført flere andre steder i landet.

 

 

Oversigt

    Oversigt