I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen nomineret til Årets Sportsnavn

Foto: Str /Scanpix

Den fynske verdensmester i badminton, Viktor Axelsen, er nomineret til at blive Årets Sportsnavn 2017. Fodbold-esset Christian Eriksen er valgt fra.

Tennisspilleren Caroline Wozniacki, badmintonspilleren Viktor Axelsen og sejlerduoen Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen er nomineret til Årets Sportsnavn 2017.

Det har prisuddelerne Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten besluttet.

Dermed er feltet skåret ned fra 15 indstillede til tre nominerede. Blandt fravalgene finder man kvindelandsholdet i fodbold, fodboldspilleren Christian Eriksen og sidste års vinder, svømmeren Pernille Blume.

- Det er tre vanvittigt stærke kandidater, som vi i Danmarks Idrætsforbund og på Jyllands-Posten har nomineret til Årets Sportsnavn 2017, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

- Med Caroline Wozniacki, Viktor Axelsen og Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen får vi en vinder af prisen, som i det forgangne år enten er blevet verdensmester eller har vundet sæsonfinalerne i olympiske discipliner, tilføjer han.

Caroline Wozniacki vandt sæsonfinalen i Singapore, Viktor Axelsen blev verdensmester i badminton, og Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen vandt VM-guld i bådklassen 49'erFX.

Prisen bliver uddelt 6. januar ved Danmarks Radios store sportsgalla i Herning.

Ansvaret for at kåre en vinder er lagt i hænderne på en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.