I det fynske folks tjeneste

Viktors far: Større bliver det sgu ikke

Han har hentet sin søn efter mange turneringer. Men dét der OL - det var helt specielt, fortæller Viktor Axelsens far, der stod klar i lufthavnen, da de danske OL-helte vendte hjem.

Foto: Nikolai Linares /Scanpix

Tirsdag aften landede et "medaljetungt" fly i København. Med ombord var fynske Viktor Axelsen, der høstede en bronzemedalje ved sit første OL i Rio. 

 

  Foto: Privatfoto: Henrik Axelsen

 

Familien stod klar til at tage imod badmintonhelten.

- Det var jo fedt. Jeg har jo hentet min dreng hjem fra mange turneringer, men dét der OL - det er sgu specielt. Større bliver det sgu ikke, siger Viktor Axelsens far, Henrik Axelsen til TV 2/FYN. 

Henrik Axelsen har fulgt sønnens bedrifter hjemmefra Odense. Og han var nok langt fra den eneste, der sad ude på kanten af stolen, da semifinalen mellem Viktor Axelsen og Lin Dan fra Kina blev spillet.

 

- Jeg fik 75 sms'er fra voksne mænd, der indrømmede, at de også tudede undervejs

Henrik Axelsen

 

- Jeg fik 75 sms'er fra voksne mænd, der indrømmede, at de også tudede undervejs, fortæller Henrik Axelsen.

Der har været massevis af lykønskninger undervejs - også fra helt fremmede, der normalt ikke interesserer sig for badminton.

- Jeg skulle have en enkelt rose med - og gik ind i blomsterbutikken i Valby, hvor de blev lidt nysgerrige over, hvad jeg skulle bruge en enkelt rose til. Jeg fortalte så, at det var til Viktor - og så gik de her blomsterdamer helt i selvsving og sagde, at de også havde været nødt til at følge med. Så det er jo ret sjovt. 

Viktor Axelsen selv er gået lidt i skjul, fortæller faren.

- Men han var selvfølgelig megaglad over at komme hjem - og sindssygt stolt. Men så er det selvfølgelig også så typisk dansk at kigge efter hullerne i osten - og så var der noget med, at maden i madteltet ikke var så godt og så videre, griner Henrik Axelsen. 

 

Læs også Flashback med Viktor: Jeg var ret god til at ramme ting som barn

 

Det var Viktor Axelsens første OL - og sammenholdet atleterne under OL imellem har sat tydelige spor i Viktor, fortæller faren.

- Den havde han ikke lige helt set komme. De heppede jo på hinanden og han fandt jo ud af, at håndboldherrerne var nogen flinke gutter. Så det var jo pissegodt.

 

- Så kom Usian Bolt lige ind i teltet og spiste morgenmad

Henrik Axelsen, Viktor Axelsens far

 

Men indimellem blev fynboen også lidt duperet over de store verdensstjerner, fortæller Henrik Axelsen .

- Så kom Usian Bolt lige ind i teltet og spiste morgenmad. Men Viktor er jo også kendt i badmintonkredse - også mere end han måske regner med.

Og hvis en OL-bronzemedalje ikke er nok til at blive kendt - så har Viktor Axelsens evner til at give interview på flydende mandarin i hvert fald fået manges øjne op for fynboen.

Fredag den 2. september bliver Viktor Axelsen og de andre fynske OL-atleter fejret på Odense Rådhus.