Vil have en landsbyminister

Formanden for foreningen, Landsbyerne i Danmark, Carsten Abild fra Otterup, opfordrer statsministeren til at danne et ministerium for landsbyerne i forbindelse med regeringsdannelsen efter valget.

Carsten Abild mener, tiden er moden til at gøre noget ekstra for landsbyerne.

Han peger på, at både indenrigs- og sundhedsministeren, fødevareministeren og kulturministeren har talt for at styrke landdistrikterne med en særlig pulje penge, oprettelse af lokale aktionsgrupper, styrkelse af den folkelige kultur og bevarelse af forsamlingshusene.

Siden kommunalreformen i 1970 har landsbyerne med tilsammen næsten en million indbyggere måttet klare sig selv.

Mange gode kræfter skal samles

Lokalråd, landsbyråd, beboer- og borgerforeninger står klar til at gøre en indsats for udvikling og vækst.

Men for at udnytte de gode kræfter bedst muligt bør der oprettes et landsbyministerium til at samle og koordinere og føre en aktiv landsbypolitik, mener Carsten Abild.

Meget gået tabt

I et brev til statsministeren skriver formanden for Landsbyerne i Danmark, at siden komunalreformen i 1970 er byerne blevet tilgodeset med penge til bla. byfornyelse.

Landsbyerne, med tilsammen en million beboere, har måttet klare sig selv. Mange skoler og nærbutikker er lukket, arbejdspladser ophørt og foreninger nedlagt.

- Meget er gået tabt, men det er ikke for sent at skabe liv på landet, skriver Carsten Abild, der er venstremand ligesom statsministeren.

Besøg Landsbyerne i Danmark

Oversigt

    Oversigt