Vil have Middelfart med i super-kommune

Middelfart bør lægges sammen med fem jyske kommuner og blive en del af en ny superkommune i trekantsområdet, mener Koldings borgmester.

Jørn Pedersens vision er, at Billund, Vejle, Kolding, Fredericia, Vejen og Middelfart bliver en ny slagkraftig trekantskommune.

Hvis den kommunale fusion bliver til virkelighed, vil den nye trekantskommune på tværs af Lillebælt blive større end Aarhus og kun lidt mindre end København.

- Man vil få Danmarks næststørste kommune. Det vil give en enorm muskelkraft i forhold til at skabe vækst, siger Koldings borgmester Jørn Pedersen(V) til TV SYD.

Middelfarts borgmester modtager dog ideen med forbehold.

- Vi har ingen intensioner om fusion. Det er kun seks år siden vi fusionerede med Ejby, Nr. Aaby og Middelfart, og det fungerer egentlig fint, siger Steen Dahlstrøm(S).

I følge Koldings borgmester er målet ikke at få stordriftsfordele - for dem har kommunerne allerede fået med kommunalreformen i 2005 - men udelukkende at opnå større politisk slagkraft.

- Målet med en sammenlægning er derimod at opnå større politisk slagkraft, når vi skal kæmpe for at opnå noget fælles. F.eks. statslige investeringer i infrastruktur og uddannelser, siger Jørn Pedersen til Lokalavisen Budstikken.

Borgmesteren frygter heller ikke for kulturforskelle, selvom de seks kommuner i dag er uenige om en hel del. Blandt andet slås de netop nu om ny togbro over Vejle Fjord.

- Jeg vil gå så vidt at sige, at vi ender der en dag, siger borgmesteren, som er formand for kommune-samarbejdet.

Oversigt

    Oversigt