Vil skabe tusindvis af robotjob

Region Syddanmark og Fyn kan skabe tusindvis af nye job og få en vækst på 15 milliarder kroner, hvis små og mellemstore virksomheder bliver mere automatiseret med robotter.

Det er en rappport fra Blue Ocean Robotics, der laver markedsføring og analyser inden for automatiseringsbranchen, der i rapporten sætter tal på de store fordele små og mellemstore syddanske virksomheder kan hente ved hjælpe af robotteknologi.

Derfor har virksomheden sammen med Syddansk Vækstforum søsat SAFIR projektet(Strategisk Automation i Fremstillingsvirksomheder), for at hjælpe virksomhederne i gang med automatiseringen.

- Vi har brug for øget konkurrenceevne, og derfor er vi nødt til at automatisere, siger Lars Andresen, der er projektleder i SAFIR projektet.

Region Syddanmark har mange industrijob, og for at undgå yderligere udflytning af arbejdspladser, er det i følge SAFIR nødvendigt at automatisere.

Allerede i dag er robotter i industrien med til at bevare job og skabe nye arbejdspladser.

- Øget automatisering har betydet, at vi har fået ordrer, som ellers ville være sendt til udlandet. Rent prismæssigt kan vi være med og kvalitetsmæssigt laver vi et bedre produkt end de billige lande, siger Claus Boysen, driftsleder hos OTV Plast.

Men der er stadig mange virksomheder, der tøver med at gennemføre en automatisering, og derfor vil SAFIR nu hjælpe virksomhederne med at komme i gang.

- Vi kan være med til at kortlægge, hvilke automationsløsninger, der bedst effektiviserer produktionen og samtidig etablere et netværk, som kan vejlede i automationsprocessen, siger Lars Andresen.

Oversigt

    Oversigt