Vilhelmsen åbner svær SF-debat om Palæstina

Den danske regering kan godt melde ud, at man ønsker Palæstina anerkendt, mener Vilhelmsen.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har tidligere været udfordret, når han skulle finde de helt rigtige formuleringer om Danmarks holdning til, hvorvidt Palæstina skal anerkendes som en selvstændig stat.

De problemer kan vende tilbage, hvis Annette Vilhelmsen bliver ny formand for SF.

På det første debatmøde i Herning med Astrid Krag lægger hun nemlig op til at genåbne den ømtålelige debat i partiet om, hvor langt Danmark skal gå for at få anerkendt Palæstina som stat.

Udenrigsminister Villy Søvndal har tidligere måtte afvise, at Danmark vil gå enegang i EU og anerkende Palæstina.

Efter det første debatmøde siger Annette Vilhelmsen:

- Jeg er fuldstændig enig med Villy i, at det vil være bedst, hvis der er et samlet EU bag, men derfor kunne man godt fra dansk side og fra den danske regerings side gå ud og sige, at vi gerne ser, at Palæstina bliver anerkendt.

- Velvidende at det ikke sker alene, fordi vi siger det her i Danmark.

- Det kan vi godt have en dansk stillingtagen til. Det er ikke det samme som at have et ultimativt kravt, men jeg mener, at det er på tide at sige, at vi mener, at Palæstina skal anerkendes som selvstændig stat, siger Annette Vilhelmsen.

Hendes modkandidat Astrid Krag er forsigtig med at kommentere emnet:

- Det er et vigtigste spørgsmål i en konflikt, der trækker lange spor rundt omkring i hele verden.

- Derfor er jeg også glad for, at det er en SF'er der sidder på posten som udenrigsminister, siger Astrid Krag, inden hun hastede videre til Holstebro for at deltage i det næste debatmøde.

Oversigt

    Oversigt