Vilhelmsen: Jeg havde intet valg

Jeg havde ikke noget valg, siger Annette Vilhelmsen om sin beslutning om at trække sig efter Dong-salg.

- Jeg havde intet valg.

Sådan lyder det fra SF's nu tidligere formand, Annette Vilhelmsen om sin beslutning om at trække sig som formand og hive SF ud af regeringskontorerne i kølvandet på flere folketingsmedlemmers åbne oprør mod salget af aktier i Dong til Goldman Sachs.

- Jeg kunne ikke få vished om, at gruppen ville stemme med regeringen. Jeg havde intet valg, siger hun i en tale på partiets landsmøde i Kolding lørdag.

- Jeg kunne som formand ikke gå ind til en afgørende afstemning uden at vide, hvad det ville ende med, understreger Vilhelmsen, der dermed stiller sig bag sin efterfølger Pia Olsen Dyhr. Hun indledte landsmødet med at uddele en røffel til personerne bag Dong-oprøret.

- Der var løbende opdateringer på diverse medier, der gjorde det vanskeligt, og det svækkede vores forhandlingsposition, lød udlægningen af forløbet fra Vilhelmsen.

Diskussionen står om, hvem der har ansvaret for det mildest talt usædvanlige forløb omkring SF's udtræden af regeringen, der foregik for åbent tæppe i DGI-Byen i København i januar.

En for en forlod folketingsmedlemmerne mødet for pressens rullende kameraer. Flere fremtrædende folk forlod deres poster, og der blev åbent talt om boykot af regeringens politik på Facebook.

Annette Vilhelmsen sluttede sin tale til de delegerede på landsmødet med en formaning.

- En formand må aldrig være usikker på sit mandat. Det skylder vi hinanden, siger Vilhelmsen.

Oversigt

    Oversigt