Vilhelmsen må igen undskylde udtalelser

Erhvervs- og vækstministeren må i folketingssalen endnu engang beklage udtalelser om erhvervslivet.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) er onsdag i krydsild i folketingssalen efter sin udtalelse til Kjerteminde Avis, lokalavisen i ministerens hjemby, om, at danske virksomheder har en interesse i at modarbejde regeringens vækstinitiativer.

Især Venstre, der har sendt fire politikere til spørgetimen i folketingssalen, skyder mod ministeren, der endnu engang må beklage sine upræcise udtalelser.

- Jeg har mange gange nu sagt, at det var upræcise udtalelser. Det tror jeg ikke, jeg behøver at sige mere nu, siger Annette Vilhelmsen.

- Det, der er vigtigt for mig at slå fast, er, at det er afgørende, at vi både har et godt forhold og et godt samarbejde med erhvervslivet. Det er også vigtigt, at vi i samarbejde gør alt, hvad vi overhovedet kan, for at vi kommer ud af krisen, siger ministeren.

Oven på sine udtalelser i avisen beklagede ministeren, at hun havde udtalt sig "uklart". Alligevel kaldte skatteminister Holger K. Nielsen (SF) efterfølgende sin partiformands udtalelser for "en fejl".

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) måtte efterfølgende slå fast, at regeringen har et udmærket samarbejde med erhvervslivet, og at det ikke er hendes indtryk, "at man i dansk erhvervsliv skeler til, hvilken farve regeringen har."

I et interview med TV2 erkendte erhvervs- og vækstministeren, at hun stadig har meget at lære, og at der kan ske fejl, når hun er med i politik på det niveau.

Oversigt

    Oversigt