Vilhelmsen overvejer SF-formandskab

Det fynske folketingsmedlem Annette Vilhelmsen overvejer at stille op som kandidat til formandskabet i SF efter Villy Søvndals afgang.

- Ja, jeg overvejer det, men det ved jeg, at der også er andre der gør. Jeg er én i et bredt felt, siger Annette Vilhelmsen til TV 2/FYN.

Mens prominente SF-navne som miljøminister Ida Auken og handelsminister Pia Olsen Dyhr søndag morgen meddelte, at de ikke stiller op til formandsvalget, er Annette Vilhelmsen endnu ikke afklaret.

Annette Vilhelmsen er blevet nævnt som mulig kandidat for det, der betegnes som den røde fløj i SF. Sundhedsminister Astrid Krag bliver af mange betragtet som favorit, især efter at Ida Auken har sagt fra.

- Ja, jeg ved at mit navn er blevet foreslået. Men jeg står lige nu i lufthavnen på vej til Canada og er først hjemme igen på fredag. Jeg vil bruge tiden til at overveje min stilling, siger Annette Vilhelmsen til TV 2/FYN.

52-årige Annette Vilhelmsen blev valgt til Folketinget i Fyns Storkreds i 2011. Hun er partiets erhvervsordfører, børne- og undervisningsordfører, IT-ordfører og ordfører for landdistrikter og småøer.

Derudover er hun medlem af Socialudvalget, Udvalget for Småøer, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Beskæftigelsesudvalget, Børne- og Undervisningsudvalget, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samt Kommunaludvalget.

Oversigt

    Oversigt