Vilhelmsen på julebesøg i Svendborg

SFs formand, erhvervsminister Annette Vilhelmsen var lørdag på julebesøg i Svendborg. Det var tid til status efter to måneder på formandsposten.

- Jeg er her for at sige god jul. Det var her det hele startede for mig, da jeg kom i Folketinget, og nu er jeg jo så blevet formand og minister, og så var det en god anledning til at komme tilbage og få snakket politik og få hilst på folk, fortæller Annette Vilhelmsen.

Der har været meget blæst på de indre SF-linjer efter at fynske Annette Vilhelmsen for to måneder siden blev formand efter Villy Søvndal. I dag var hovedpersonen så i Svendborg for at stå ansigt til ansigt med medspillere og modstandere.

- Jeg oplever ikke vi er et splittet parti, men jeg oplever, at det har været en hård tid for SF. Vi har skullet finde ud af at være i regering, men jeg synes vi er godt på vej, og at vi arbejder alvorligt med tingene, fortæller hun.

Den nye SF-formand har formået at trække partiet gennem det værste stormvejr, og det giver roser i politiske kredse.

- Det er gået rigtig godt forstået på den måde, at der er ro på i SF. Hun er blevet accepteret bred at partifæller og i regeringen, så hun har gjort det, der var forventet. Hun har sikret en finanslov og været med til en akutjobløsning, så Annette Vilhelmsen står meget stærkt faktisk, analyserer Troels Mylenberg, chefredaktør og politisk kommentator på Fyns Amts Avis.

Se meget mere fra Vilhelmsens besøg i vores udsendelse lørdag kl. 19.30.

Oversigt

    Oversigt