Vilhelmsen: SF bliver i regeringen

SF's nye formand fastslår, at SF bliver i regering. Og der er ikke nogen opposition i regeringen, siger hun.

SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, er i valgkampen blevet kritiseret for at sætte spørgsmålstegn ved regeringsgrundlaget og dermed udfordre regeringenssamarbejdet med Socialdemokraterne og De Radikale.

Men i sin første tale som nyvalgt formand kommer hun med et stærkt forsvar for SF's regeringsdeltagelse.

Hun fastslår, at SF står "fuldt og helt" bag det regeringsgrundlag, som hendes forgænger Villy Søvndal har indgået med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Og SF har ikke tænkt sig at forlade regeringen med Annette Vilhelmsen ved roret:

- SF står fuldt og helt bag det regeringsgrundlag, vi selv har indgået. Hvis nogen tror, at SF har tænkt sig at forlade regeringen, så har de ikke set en stålsat fynbo bide sig fast i bordkanten.

- Så kære SF'ere, vi bliver i regeringen, siger Annette Vilhelmsen til bifald fra salen ved SF-konventet i Det Kgl. Bibliotek i København.

Hun fastslår samtidig, at SF med hende ved roret ikke kommer til at optræde som modstandere i regeringen. Et stærkt SF giver en stærk regering, siger hun:

- Der findes ikke en opposition i regeringen. Der findes en opposition til højre for regeringen, siger Annette Vilhelmsen og tilføjer:

- Kompromisser er nødvendige for at få politik igennem, men vi holder fast i, at SF's ambition er at gå videre end regeringsgrundlaget.

- Det afgørende er, at vi aldrig taber målet af syne. Vi ønsker et frit, lige, bæredygtigt og solidarisk samfund. Det er SF's mål, siger Annette Vilhelmsen til stort bifald fra salen.

Hun bruger samtidig talen til at takke Villy Søvndal og til at opfordre SF'erne til at stå sammen.

- Vi er nødt til at se i øjnene, at vi tabte valget, og at vi ikke har haft fremgang siden. Der er ingen fremgang uden sammenhold, siger Annette Vilhelmsen.

Og det sammenhold skal vise sig fra dag ét med den nye formand:

- Formandsvalgkampen har været opvarmning. Nu lyder startskuddet. Det er nu, vi skal vise, at vi kan stå sammen, og at vores forskellighed gør os stærkere. Vi har en lang rejse foran os, og jeg er klar, siger Annette Vilhelmsen.

Oversigt

    Oversigt