Vilhelmsen: Vi har godt regeringsgrundlag

SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, bakker fuldt op om regeringsgrundlag og åbner for finanslov med Venstre.

SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, bakker et hundrede procent op om samfulde bogstaver, kommaer og punktummer, der står skrevet på regeringsgrundlagets 76 sider.

Det fastslog Vilhelmsen på sit første pressemøde med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R).

- Vi har et rigtig stærkt regeringsgrundlag, siger Annette Vilhelmsen, der samtidig åbner for at indgå en finanslovaftale med den borgerlige opposition i tilfælde af, at regeringen får mest muligt igennem til den side.

- Jeg kan principielt og praktisk forestille mig, at SF står bag det finanslovforslag, som regeringen har lagt frem, lyder det fra Vilhelmsen på pressemødet.

Spørgsmål: Kunne det være sammen med Venstre:

- Det kunne være, hvem der støtter vores politik, siger Annette Vilhelmsen.

Åbningen for en finanslovaftale med de borgerlige gav Vilhelmsen også i den netop overståede kamp om formandsposten i SF - en valgkamp, hvor hun også lovede baglandet at udfordre regeringsgrundlaget.

Derfor blev hun spurgt på pressemødet, hvad hun har fået med hjem fra de lange samtaler med den øvrige regeringstop på Marienborg de seneste dage.

- Jeg har fået det med hjem, at vi har haft nogle rigtig gode samtaler, siger den nykårede SF-formand.

Vilhelmsen blev også spurgt til Enhedslistens buket af forslag på dagpengeområdet, som bliver helt centrale under finanslovforhandlingerne:

- Jeg har ikke aftalt møde med Enhedslisten. Jeg kan se, at Enhedslisten er ligeså optaget af det her, som jeg er, siger Annette Vilhelmsen.

Oversigt

    Oversigt