Vilhelmsen: Vi skal kunne diskutere dagpenge

Efter direkte angreb fra Astrid Krag svarer Annette Vilhelmsen igen. Der skal være plads at tale dagpenge.

- Den første dag var jeg hyggelig husmor fra Kerteminde, så gik der to dage, så var jeg ved at vælte regeringen.

Sådan lød det humoristisk fra Annette Vilhelmsen på det sidste af SF's 11 debatmøder med medlemmerne forud for valget af ny formand i partiet.

Bag humoren ligger dog en markant skærpet tone fra især Astrid Krag, som i sin tale direkte angreb Annette Vilhelmsen med en udmelding om, at Vilhelmsen kan true regeringssamarbejdet med sine udmeldinger om dagpenge og Palæstina.

Annette Vilhelmsen valgte at bruge en del af sin tale på mødet til at svare på Astrid Krags angreb. Vilhelmsen fastslog, at hun er enig med regeringens og udenrigsminister Villy Søvndals linje, når det gælder Palæstina:

- Danmark skal ikke gå enegang og anerkende Palæstina som selvstændig stat, men SF skal klart markere, at Palæstina har ret til at være en selvstændig stat, lød det fra Annette Vilhelmsen.

Det hårdeste angreb fra Astrid Krag kom dog på det ømtålelige spørgsmål om halveringen af dagpengeperioden, som fra nytår truer med at sende mange danskere ud af dagpengesystemet.

Ifølge Astrid Krag udfordrer Annette Vilhelmsen regeringens linje, når hun vil give plads til en debat om, hvorvidt der skal ændres på dagpengereglerne.

Men det spørgsmål skal SF'erne kunne diskutere, selvom de øvrige regeringspartier krummer tæer:

- Det er min klare overbevisning, at vi skal magte at tale her og nu, fordi der er mange mennesker, som falder for dagpengene til nytår.

- Det er vigtigt for os som SF'ere at give de mennesker det klare signal, at I er ikke opgivet. Vi har lavet en akutpakke. Det er godt, men vi ved godt, at det ikke er alle, der rummes af den, og det er også vores ansvar, lød det fra Annette Vilhelmsen.

Selvom SF sidder i regering, så skal der være mulighed for at diskutere ikke bare dagpenge, men også, hvad der skal ske med eksempelvis boligskatten efter næste valg - et spørgsmål, som De Radikale også har taget op.

- Der var en bemærkning (fra Astrid Krag, red.) om, hvorvidt vi kan være i opposition og i regering på samme tid. Vi er ikke i opposition, men vi har stærke politiske holdninger og ønsker, når det gælder dagpenge, boligskat, 24-års-regel og mange andre ting.

- Men bare fordi vi taler om det, så ændrer vi ikke verden, siger Annette Vilhelmsen.

Oversigt

    Oversigt