Vinden varmer julestegen

Når fynboerne juleaften sætter flæskesteg og juleand i ovnene, så kan de glæde sig over, at blæsevejret gør julemaden klimavenlig.

Det blæser så godt juleaftensdag, at rundt regnet hele Danmarks samlede elforbrug dækkes af strøm fra vindmøller, viser ny prognose. Så når juleanden og flæskestegen skal i ovnen, bliver den ganske klimavenlig.

Ifølge tallene fra Energinet vil produktionen af el fra vindmøllerne kunne dække op mod 100 procent af Danmarks elforbrug juleaften, netop som vi står i køkkenet og braser og steger.

- Det bliver desværre ikke hvid jul i år, men det bliver en grøn og klimavenlig jul med hjælp fra vores vindmøller. Julemaden bliver helt sikkert tilberedt med kærlig hånd i aften, men den bliver også krydret med en god portion vedvarende energi fra de danske vindmøller, siger en fynskvalgte energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Dette års klimavenlige andestegning ligger sig i slipstrømmen af den grønne omstilling generelt. Nemlig at de vedvarende energikilder stod for godt 31 procent af vores samlede energiforbrug sidste år.

Du kan følge energiforbruget og vindmøllernes produktion af strøm på energinet.dk.

Fakta

Oversigt

    Oversigt