I det fynske folks tjeneste

Vinder af borgmesterquiz forudså med nøjagtighed sit partis nedtur

00:18

Frank Kristiansen forudså den overraskende SF-sejr på Langeland

Det er svært at spå om fremtiden - ikke mindst når det handler om politik. Men i Svendborg bor en fynbo, der var i stand til at forudse, hvem der blev borgmester i samtlige ti fynske kommuner.

365 fynboer tog udfordringen op og kom med deres bud på, hvem der blev borgmester i de ti fynske kommuner. Men kun Frank Kristiansen fra Svendborg havde samtlige fynske borgmestre rigtige. 

- Jeg interesserer mig meget for politik, og jeg er medlem af bestyrelsen for Venstre i Svendborg, siger Frank Kristiansen.

Læs også Borgmesterquiz: Størst tro på nyeste borgmester

Selv om Frank Kristiansen er medlem af Venstre, overvurderede han ikke sit partis muligheder for at genvinde de syv borgmesterposter på Fyn. Tværtimod var han ganske realistisk og forudså, at det ville ende med bare tre fynske borgmesterposter i Assens, Nordfyn og Nyborg. 

- Jeg kunne jo læse om den generelle forudsigelse om Venstres tilbagegang og forsøgte at tage bestik af det ved mine svar. Men der er selvfølgelig også flere skud i tågen og en portion held i, at jeg har ramt alle borgmestre rigtige, lyder det fra 48-årige Frank Kristiansen, der til daglig arbejder som ejendomsfunktionær i en boligforening. 

Overraskelsen på Langeland, hvor Tonni Hansen blev SF's eneste borgmester i hele landet, havde Venstre-manden naturligvis også forudset.

- Jeg kender mange i Rudkøbing, og jeg kunne mærke, at der var en stor træthed over det nuværende bystyre. Og så er Tonni Hansen jo en populær mand på Langelnad, så det var nærliggende at gætte på ham som ny borgmester, siger Frank Kristiansen. 

Frank Kristiansen bliver nu den lykkelige ejer af en flot politisk pokal, og samtidig kunne fynboerne torsdag på TV 2/Fyn få et indblik i den nærmeste politiske fremtid på Fyn, da Frank Kristiansen var politisk gæstekommentator på TV 2/Fyns Nyhedskanal.

05:46

Interview med Frank Kristiansen, der gættede alle 10 borgmestre

Luk video

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.