Vindmøllepark kan genere sommerhusejere

Miljøfolk, fiskere, arkæologer og beboere er bekymrede over at placere en havvindmøllepark ved Omø Stålgrunde i Smålandsfarvandet. De store møller vil sandsynligvis genere sommerhusejere på Fyn og hele Langeland.

-

Miljøfolk, fiskere, arkæologer og beboere er bekymrede over at placere en havvindmøllepark ved Omø Stålgrunde i Smålandsfarvandet.

En havvindmøllepark i Smålandsfarvandet syd for Omø risikerer at komme til at genere sæler, hvaler og ynglefugle. Desuden vil de store møller sandsynligvis genere beboere og turister, der har opsøgt området på grund af den store landskabelige skønhed, eller sommerhusejere på østkysten af Fyn og hele Langeland.

Sådan lyder nogle af advarslerne i de høringssvar, som Energistyrelsen har fået i en første høringsrunde om, hvilke problemer der kan være i den foreslåede placering.

Også museumsfolk er bekymrede. Sandsynligheden for stenalderbopladser og skibsvrag på havbunden er så stor, at området bør kortlægges af marinarkæologer, før de fortsatte undersøgelser af, om området er egnet til en vindmøllepark.
/ritzau/

Oversigt

    Oversigt