I det fynske folks tjeneste

Vindmøller giver 120 nye arbejdspladser

Svendborg-virksomheden WindPowerTree ApS har fået fået 2,7 mio. kr. fra EU til at udvikle nye vindmøller. Virksomheden kan med beløbet skabe 120 arbejdspladser over fem år.

Det er Vækstforum Syddanmark, der har indstillet den fynske virksomhed til tilskud fra EU's Regionalfond. De 2.7 millioner kroner skal bruges til at udvikle nye husstandsvindmøller.

- Vi regner med, at der i Danmark er over 10.000 danske husstande, der er interesseret i at opsætte en vindmølle i nærheden af huset. Udover Danmark satser vi på blandt andet Tyskland, hvor markedet for husstandsvindmøller er langt større, siger bestyrelsesformand, Axel Nørskov Laursen fra WindPowerTree ApS.

Virksomheden forventer at skabe en omsætning på 120 millioner kroner i løbet af fem år. I USA er markedet for små vindmøller eksploderet, og da Danmark har en førerposition inden for vindkraft, forventer virksomheden et stort potensiale i husstandsvindmøller.

- Der er en voksende interesse i befolkning for vedvarende energiløsninger og med de nye små vindmøller, minivindmøller og husstandsvindmøller har den enkelte forbruger nu også mulighed for at komme med et bidrag i forhold til klimaet, og at det samtidig betyder nye arbejdspladser i regionen er kun et plus, siger formanden for Region Syddanmark Carl Holst(V).