Vindmøller skal friste naboer

Fynboerne er ikke altid så glade for at få vindmøller som naboer. Nu vil Energi Fyn med et nyt koncept gøre det mere attraktivt at få vindmøller i lokalområdet.

Det nye vindmøllekoncept bliver for første gang afprøvet i Munkebo, hvor der skal opstilles møller på den nye havneterminal. For at få opbakning fra lokalbefolkningen tilbyder Energi Fyn, nu ekstraordinære tilbud til naboerne.

Naboerne får mulighed for at købe 30 procent af anparterne mod lovens krav om 20 procent andel til naboerne. Samtidig vil Energi Fyn stille sikkerhed for naboernes finansiering i møllerne.

- Vi tror på, at det kan være med til at sikre det, vi kalder en "folkesag". Vi ønsker, at flest mulige borgere i et område, hvor der opstilles vindmøller, bliver en aktiv del af projektet, siger Jette I. Kjær, der er projektleder på vindmølleaktiviteter hos Energi Fyn.

Derudover vil Energi Fyn oprette en særlig vindpulje, der skal være med til at udvikle de lokalområder, som vindmøllerne står i. 0,5 procent af møllernes omsætning vil gennem vindpuljen gå til lokale initiativer.

- Energi Fyn er et andelsselskab ejet af 175.000 fynboer. Derfor ligger det os meget på sinde at udvikle Fyn og skabe værdi for vores ejere. Det gør vi eksempelvis ved at kunne tilbyde andelshaverne grøn strøm fra vindmøller på Fyn, og ved at Energi Fyn aktivt deltager i Danmarks grønne omstilling, siger Jette I. Kjær.

Energi Fyn har søgt om tilladelse til opstilling af vindmøller på Odense Havneterminal. Projektet sker i samarbejde med Odense Havn og omhandler tre vindmøller, der skal stå på den kommende moleudvidelse.

Oversigt

    Oversigt