Vinterens koldeste morgen giver risiko for glatte veje

Fyn er stået op til en dag, hvor det er påkrævet med både hue og handsker, når man bevæger sig udenfor.

En iskold nat med temperaturer ned til minus 6-7 grader gjorde natten til søndag til vinterens hidtil koldeste. I Billund i Jylland er der målt minus 8,9 grader, men helt så koldt har det umiddelbart ikke været på Fyn.

Vi har dermed vinterens hidtil koldeste morgen, som indtil i dag var den 16. december, hvor der blev målt  minus 6,8 grader. 

Det er kold og tør polarluft over Danmark, rolige vindforhold og klart vejr, der er er hovedingredienserne i den kolde morgen, som stedvis også er hjulpet på vej af, at der nogle steder ligger lidt sne, fortæller TV 2 Vejret søndag morgen.

 
 
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Risiko for glatte veje

Den kolde morgen giver også risiko for både is- og rimglatte veje i hele landet.

På grund af risiko for glatte veje skal man køre ekstra forsigtigt - og som altid efter forholdene. I denne forbindelse betyder det at sænke hastigheden og holde ekstra god afstand.

Vejdirektoratet har flere steder på Fyn saltet i løbet af natten, men har klokken 09.10 ikke deciderede advarsler mod glatte veje nogen steder på Fyn.

Søndagssol

Den kolde og klare nat giver en flot søndag med masser af sol og tørt vejr. Efter en kold morgen og formiddag stiger temperaturen langsomt til omkring frysepunktet, og vinden bliver kun svag.

I aften og i nat får vi endnu en omgang tørt og klart vejr, der igen kan sende temperaturen helt i bund.

Ifølge DMI kan fynboerne forvente mellem 2 og 7 graders frost natten til mandag. 

 

Oversigt

    Oversigt