Virksomhed beskyldes for at fyre seniorer

Flere tidligere ansatte ved virksomheden Nassau Door i Ringe beskylder virksomheden for konsekvent at fyre medarbejdere, når de fylder 60 år. Ledelsen afviser beskyldningerne. 

Udviklingssamtale blev til afviklingssamtale

John Traczyk var lagerchef på Nassau Door, da han 14 dage før sin 60-års fødselsdag blev indkaldt til en udviklingssamtale.

Samtalen blev dog mere et spørgsmål om afvikling. John Traczyks planer om at fortsætte i jobbet til han fyldte 65 faldt nemlig ikke i tråd med ledelsens planer, fortæller han til TV 2/Fyn.

Kort efter samtalen blev en stilling slået op, som svarede fuldstændig til John Traczyks job, og han blev opsagt med begrundelsen: manglende indtjening.

Et tilsvarende forløb oplevede Inge Jensen. Efter ni års ansættelse blev hun sidste år - kort før hun fyldte 60 - indkaldt til samtale. Her fik hun forelagt et papir, hvor der stod at hun og virksomheden var enige om, at hun skulle fratræde sin stilling.

Det var Inge Jensen bare ikke enig i. Hun nægtede at skrive under på papiret, hvorefter hun blev fyret.

Ledelsen afviser

I følge en anonym kilde på virksomheden har syv medarbejdere på Nassau Door i den seneste tid været ude for tilsvarende forløb.

- Det er uanstændigt, siger faglig konsulent ved HK, Ole Pedersen.

Ledelsen på Nassau Door ønsker ikke at udtale sig til TV 2/Fyn. En af virksomhedens ejere, erhvervsmanden C. C. Nielsen, afviser dog, at nogen er blevet fyret på grund af alder.

- Tværtimod har vi en meget klar seniorpolitik på det område, siger han.

Politisk afstandtagen

Erling Bonnesen tager skarpt afstand fra at fyre medarbejdere på grund af alder
Erling Bonnesen tager skarpt afstand fra at fyre medarbejdere på grund af alder

Formanden for folketingets arbejdsmarkedsudvalg, Erling Bonnesen, venstre, fra Broby, tager skarpt afstand fra, hvis virksomheder fyrer medarbejdere på grund af alder.

- Det er stik imod vores politik og det vi arbejder på. Nemlig at de ældre skal blive længere på arbejdsmarkedet, siger han.

Oversigt

    Oversigt