Virksomheder nødt til at flytte fra land til by

Fotolaboratoriet, HBH, i Herringe-Rudme har oplevet at miste ordrer, fordi de ikke kan levere varen hurtigt nok via internet. Men de kan ikke få en langt hurtigere ADSL-forbindelse.

Manglende bredbåndsforbindelser truer livet i landsbyer

Fotolaboratoriet, HBH, i Herringe-Rudme har oplevet at miste ordrer, fordi de ikke kan levere varen hurtigt nok via internet. Men de kan ikke få en langt hurtigere ADSL-forbindelse.


Virksomheden oplever i stigende grad at få billeder tilsendt via internettet fra fotografer over hele landet. Med den nuværende forbindelse kan det tage flere timer at overføre de ofte meget store filer. Med ADSL kunne det gøres på minutter.


Fornylig fik firmaet den besked fra TDC, at de ligger i et område, der ikke kan forsynes med ADSL. I yderste konsekvens kan det betyde, at firmaet inden længe bliver nødt til at flytte fra landsbyen Herringe-Gudme til en større by, siger indehaveren, Jakob Bonde-Hansen.


Borgmesteren i Ringe Kommune, Bo Andersen, venstre, er rasende.


\"Det strider mod regeringens flotte ord om Danmark som IT-land, og om at holde liv i landdistrikterne;\" siger han. Han mener samtidig, at TDC løber fra sit løfte om at 95 procent af landet skal forsynes med ADSL inden 2002.


\"Hvis de vælger et forholdsvis tæt befolket landområde som Rudme fra, nægter jeg at tro, de vil dække 95 procent på landsplan;\" siger han.


Bo Andersen vil tage sagen op med Indenrigsministeren, når hun kommer til Rudme den 7. september. Pudsigt nok handler besøget netop om liv på landet; men det var arrangeret før denne sag dukkede op.


\"Erhvervsrådet i Ringe Kommune har taget sagen op med TDC uden held. Så må vi jo gå videre af den politiske vej;\" siger Bo Andersen.

Oversigt

    Oversigt