Virksomheder tror på fremtiden

Der er bedre tider på vej for det syddanske erhvervsliv. Det vurderer halvdelen af virksomhederne. Men optimismen er stadig mindre end i resten af landet.

45 procent af de syddanske virksomheder regner med en øget omsætning i 2015. Det viser en ny konjunkturmåling fra Dansk Erhverv.

I Syddanmark regner 27 procent med at øge medarbejderstaben i 2015. Det er flere end i Nordjylland, men noget færre end i hovedstaden, hvor 40 procent regner med at ansætte flere. De syddanske virksomheder regner samtidig med at skulle sige farvel til cirka dobbelt så mange som i hovedstaden.

- Erhvervslivet begynder at tro på fremtiden, men der er ingen grund til jubeloptimisme. Dansk økonomi er fortsat præget af lav vækst, og der er stadig mange steder i landet, hvor virksomhederne holder igen med at investere og ansætte flere medarbejdere, siger Niels Milling, underdirektør i Dansk Erhverv.

Men han understreger, at det er at vendepunkt, at så mange nu begynder at tro på fremtiden efter en nedgang, der har varet siden 2009.

En fjerdedel af de syddanske virksomheder regner med at investere i 2015.

Se hele analysen her

Oversigt

    Oversigt