Visitationszoner stopper voldssager

Visitationszoner er en succes, hvis man måler på antallet af voldssager og beslaglagte våben. Men zonerne er benzin på bålet i ghettoområder.

I Odense har zonerne fået antallet af overfald og voldsepisoder til at falde markant, viser en sammenligning af årets første resultater, som Nyhedsbureauet Newspaq har foretaget.

Antallet af volds- og gadeuordenssager fra visitationszonen i Odense er mere end halveret. Kun 24 sager blev det til i løbet af 30 dage i det nye år mod 52 sager i den samme periode året før.

Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Fyns Politi er meget glad for resultatet. Han mener, det er et udtryk for, at politiet valgte rigtigt, da de placerede visitationszonen i midtbyen i stedet Vollsmose-kvarteret.

 - Det har helt klart været en succes. Vi kan næsten ikke sige andet. Vi har beslaglagt både knive og haglgevær. Men jeg vil gerne sige, at zonerne kun skal bruges i ekstreme situationer, siger Michael Flemming Rasmussen til Nyhedsbureauet Newspaq.

I Aalborg har indførelsen af en visitationszone i Jomfru Ane Gade-kvarteret i december sidste år også givet et markant fald i antallet af voldssager. I modsætning til året inden var der ikke en eneste voldssag med knive involveret i julemåneden.

- I de urolige bydele med ghettolignende forhold kan være farligt at indføre visitationszoner, mener Michael Flemming Rasmussen fra Fyns Politi. Derfor valgt man ikke at indføre visitationszoner i bydelen Vollsmose i Odense.

- Det havde været benzin på bålet. Den lokale politiafdeling løste opgaven godt, og jeg holdt faktisk flere delinger ude af området, fordi der ikke var brug for dem. Det lokale politi klarede opgaven selv, siger Michael Flemming Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt