Mange fynboer smæsker sig gerne i den fynske specialitet rygeost. Et kig gennem seernes yndlingsopskrifter viser, at langt de fleste nyder den rørt sammen med cremefraiche og purløg med frisk rugbrød under.
Den tidligere fødevareminister og nuværende rygeostambassadør Dan Jørgensen (S) spiser den helst rørt sammen med hytteost og laks. En anden i TV 2/Fyns rygeost-hær, Langelands borgmester, Tonni Hansen (SF), spiser den helst ikke. Han er laktoseintolerant, men forstår alligevel at kaste sig ind i kampen for at redde en fynsk madvare, hvis den er truet af udryddelse.
TV 2/Fyns kantineleder, Vivi Larsen, der til dagligt laver mad til omkring 50 mennesker, ifører sig forklædet i rygeostens navn og giver her sine fem bud på, hvordan rygeosten skal serveres.
Vi kan i øvrigt hilse at sige, at retterne smager fortrinligt - også for rygeost-begyndere.